Contact | Impressum | Pers | Sitemap
     
 

Schriftsoort vergroten schriftsoort verkleinen in kleur zwart-wit
Dag
Maand
Jaar
nachten
kamers
personen
       RSS Feed
 
Evenementen

» meer

 «  » 
SoMoDiMiDoFrSa
31
03
05
07
13
17
19
24
03
05

Ride on!

Emser Bikepark

  Emser Bikepark 

  Hoog boven Bad Ems laat
  een voor onze regio uniek
  Mountainbike-flowtrail de
  harten van alle mountain-
  biker sneller slaan.

  » meer...

Scheepsrondvaarten

Seite ausdrucken

„Riviercruises“ door de vrijwel ongerepte oeverlandschappen van de Lahn en langs romantische dorpen – een absolute klassieker die tot op heden fascineert. Op het passagiersschip met volledige cateringfaciliteiten kan men comfortabel reizen, zowel voor een tocht van een uur als voor een hele dagtrip. Zowel voor diegenen die de landschappen van de Lahn in zich opnemen, maar ook graag op een gemoedelijke manier van het romantische Rijndal genieten willen, is een tocht op een modern schip precies het juiste.


Bad Ems Stadrondvaart


De meest geliefde tocht onder de Bad Ems-boottochten is ongetwijfeld de 1 uur durende stadrondvaart door de keizerlijke badplaats, langs het voorname decor van de edele badplaatsarchitectuur van de kuurstad. De tocht begint in Bad Ems aan de aanlegsteiger bei de Römerquelle (Romeinenbron). Aan het begin gaat het stroomopwaarts, waarbij de boot de stuw met de sluis in Dausenau passeert. Boven de sluis keert het schip en vaart weer stroomafwaarts. In Bad Ems begint dan de uitleg over de stad met alle bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft: het Kurhaus, het Kurzaalgebouw, het Casino, de Russisch-orthodoxe kerk en nog veel meer. Bij het thermaalbad draait de boot weer en vaart terug naar het vertrekpunt.

Duur: ca. 1 uur
Prijs voor groepen: 7,50 Euro
Normale prijs: 8,- Euro
De bezienswaardigheden worden per luidsprekerinstallatie uitgelegd.

 Informatie en reserveringen:
» www.lahnstolz.de
 


Kaart

Romantische Lahndaltocht


Bij deze tocht gaat het langs één van de mooiste gedeelten van het Lahndal – van Bad Ems tot aan het wijnbouwdorpje Obernhof. Vertrek is ook hier weer vanaf de promenade voor het Kurhaus. De tocht gaat stroomopwaarts door het romantische Lahndal langs de plaatsen Dausenau en Nassau. Op de tocht worden drie stuwen met sluizen gepasseerd, en een hoogteverschil van ca. 14 m overwonnen. Bij het passeren van het historische plaatsje Dausenau kan men een 1000 jaar oude veemeik ( gerechtseik, een boom waaronder in vroegere tijden recht gesproken werd), het "Alte Wirtshaus an der Lahn" (oude herberg aan de Lahn) alsook de scheve toren van Dausenau bewonderen. Aansluitend gaat het verder door het Natuurpark Nassau langs de geboortestad van de Rijksbaron vom und zum Stein met de Burcht Nassau - Oranje. Hier in Nassau bestaat de mogelijkheid, uit te stappen en de stad te bezichtigen Na de sluis Hollrich komt nog een indrukwekkend gedeelte van het Lahndal op deze tocht, met Slot Langenau en klooster Arnstein, tot uiteindelijk het wijnbouwplaatsje Obernhof bereikt wordt. Na een oponthoud van ongeveer een half uur gaat het dan terug naar Bad Ems.

Duur: ca. 5 uur
Prijs voor groepen: 19,50 €
Normale prijs: 21, - €
Deeltrajecten mogelijk, bijvoorbeeld vanaf Nassau of Obernhof

 Informatie en reserveringen:
» www.lahnstolz.de 


Kaart

 

Drie rivieren-tocht


Zeer geliefd is ook de drie rivierentocht, waarbij behalve de Lahn ook nog de Rijn en de Moezel bevaren worden. Vertrekplaats is de aanlegsteiger Römerquelle, direct voor het imposante Kurhaus in Bad Ems. De tocht gaat stroomafwaarts door het Lahndal langs de plaatsen Nievern en Fachbach, Miellen, Friedrichsegen tot aan de monding van de Lahn in Lahnstein. Op dit 11 km lange traject worden 4 sluizen gepasseerd en een totaal hoogteverschil van ca. 18 m overwonnen. Het schip bereikt nu de Rijn, de drukst bevaren rivier ter wereld. De tocht gaat verder stroomafwaarts, langs Burcht Lahneck, Slot Stolzenfels en het Johannisklooster. In Koblenz kan men het Keurvorstelijke Slot, de Vesting Ehrenbreitstein evenals het zogeheten Deutsche Eck met de monding van de Moezel bewonderen. Nadat het schip op de Moezel ongeveer 1 km stroomafwaarts is gevaren, wordt ter hoogte van de Keurvorstelijke Burcht in Koblenz gekeerd. Voor reisgezelschappen bestaat de mogelijkheid, op de terugreis aan het Deutsche Eck of in Niederlahnstein uit te stappen.

Duur: ca. 5 uur
Groepstarief: 19,50 €
Normaal tarief: 21,- €
Deeltrajecten mogelijk, bijv. vanaf Lahnstein of Koblenz

 Informatie en reserveringen:
» www.lahnstolz.de 


Kaart

 

Vlotvaren op de Lahn


Floßfahrt auf der LahnDe zogenaamde vlottochten op de Lahn zijn een heel bijzondere belevenis – maar brengen op de eerste plaats vooral enorm veel plezier en partystemming! Het rustiek-avontuurlijk aandoende vlot "Lahn-Arche“ (Lahn-ark) is ongeveer 25 meter lang, ca. 5 meter breed en biedt plaats aan 90 meevaarders. Vier uur lang glijdt u langs de romantische gedeelten van het Lahndal. Aan het einde van de tocht krijgt elke deelnemer “zijn persoonlijk“ vlotvaardersdiploma. Maar dat is nog niet alles: bij muziek en dans, lekkere gerechten en drank ontstaat vanzelf een fantastische stemming en vliegt de tijd (jammer genoeg!) om. Het is ook mogelijk, het vlot voor bijvoorbeeld verenigingen of een bedrijfsuitstapje compleet af te huren.

Aanbod:
3 uur durende vaartocht met de “Lahnarche” vanaf/tot Bad Ems incl. 1 schnaps, 1 bier, 1 boterham met reuzel: 29,- € per persoon

Maanlichttocht: 3 uur durende vlotvaartocht met livemuziek, dans en een Grillbuffet: 37,- € per persoon

Oktoberfeest met livemuziek: 3 uur durende vlotvaartocht met livemuziek, dans en een Beiers buffet: 40,- € per persoon

Inlichtingen en boekingen bij de Touristinformation Bad Ems via tel. 02603-94150 of » info@bad-ems.info.

 
Diese Website nutzt Cookies für Analysen, personalisierte Inhalte und um bestmögliche Funktionalität bieten zu können. Indem Sie diese Website nutzen, erklären Sie sich mit dieser Verwendung einverstanden. Informationen zum Datenschutz
OK